Er UV jeres vej til mindre kemi?

UV er en teknik der er baseret på lysbølger. UV består af både synlige og usynlige lysbølger. UV er inddelt i 4 UV-grupper; UVA som er lys fra 320-400nm, UVB som er fra 280-320nm, UVC som er fra 200-280nm og VUV som er fra 100-200nm. UV-lys under 400nm kan ikke ses med det blotte øje, men det har stadig en effekt. UV med en bølgelængde på 264 er særdeles effektive til at inaktiverer mikroorganismer. Det kan være mikroorganismer som kan være at finde i luft, væsker eller på overflader, i brancher fra mejerier til Pharma, fra landbrug til industri og mange andre brancher.

UVC har stor effekt ved inaktiveringen af organismer, og er derfor en effektiv desinfektionsløsning. UVC kan bruges til desinfektion af overflader, væsker og luft. UVC virker ved at tilfører energi til organismerne, og derigennem ødelægger UVC fotonerne hydrogenbindingerne i organismens DNA eller RNA. Når hydrogenbindingerne er ødelagt, kan organismen ikke længere reproducerer, og derved bliver inaktiveret. Ved at inaktiverer med brugen af UVC undgår vi resistente bakterier og brugen af kemikalier. Med brugen af UVC kan vi inaktivere virus, bakterier og svampe. Så vi kan hjælpe jer uanset om I har problemer med Escherichia coli eller Salmonella typhimurium eller en helt tredje organisme. De forskellige organismer kræver bestemte UVC-dosis til inaktivering, og derfor dimensioneres UV systemerne til jeres behov og de organismer I har problemer med.

UV-teknologien er udvikler løbende nye teknologier som UV LED og Far UVC. UVC-teknologien virker kun der hvor strålerne har mulighed for at ramme. UVC-stråler taber energi når de bevæger sig gennem luft eller vand. Det er derfor nødvendigt at designe løsninger, hvor afstanden mellem UVC-lampen og emnet som skal desinficeres, er kort og kan nå frem til den ønskede overflade. Udviklingen indenfor UVC er også med til at sikre, at løsningerne bliver mere bæredygtige og har større effektivitet.

UVC-løsninger er ikke afhængig af temperatur eller pH, da UVC-lyset virker i både høje og lave temperaturer og ved forskellige pH-værdier. Der er lamper som performer bedre i de forskellige miljøer, hvilket gør det vigtigt at vælge den optimale lampe til den løsning jeres virksomhed skal have. UVC-lamper kan bruges som en selvstændig løsning eller som en løsning kombineret med luftafblæsning, diverse filtrer mm. Løsningerne tilpasses konkret til jeres behov.

UVC-løsningerne kan tilpasses den enkle branche, hvilket vi gerne hjælper med. Vi har stor erfaring indenfor alt fra Pharma til landbrug til fødevareindustrien. Vi leverer alt fra standard enheder, specialenheder og komplette enheder.

Har i et behov, så har vi løsningen. Kontakt os på +45 22 680 680 eller læs mere om UV her