UVC lys i laboratorier

Arbejde i renrum stiller store krav til kontrol og styring af luften. Bakterier og virus kan transporteres med luften og kan gøre stor skade. Vi ved hvordan det kan løses, uden kontakt og uden brug af kemi. Brug det trygt i laboratorier, operationsstuer, klinikker og andre steder hvor der er høje krav til hygiejnisk niveau.

Få en individuel og professionel vurdering

Uanset hvilken type laboratorie der er tale om, har vi en løsning. Vi laver en individuel behovsvurdering, hvor vi blandt andet finder frem til:

  • Hvilke organismer der ønskes neutraliseret
  • Hvor stor en luftmængde, der er skal behandles
  • Hvorvidt der er personer til stede eller ej

 

Vi har flere metoder til luftdesinfektion: passiv, aktiv eller indbygget

UV anlæg

 

UV lys til fastmontering i loft eller på væg

ND Air Passiv er en passiv løsning. Lampen lyser ud i rummet uden egen cirkulation af luften. Denne løsning er afhængig af, at luften cirkuleres på en anden måde. Denne lampe skal placeres så den ikke kan lyse direkte eller indirekte på personer i rummet. Den skal lyse op mod loftet eller være slukket når der er personer til stede. Denne type lampe til desinfektion anbefales til rum, hvor der i længere perioder ikke er personer til stede, men hvor der er et behov for at sikre sterilitet. Dette kan f.eks. være: operationsstuer, klinikker, laboratorier osv.

 

 

UV anlæg til behandling af luft med indbygget cirkulering

ND Air Active er en aktiv løsning. Denne lampe er udstyret med en indbygget blæser og afskærmning. Enheden cirkulerer med den indbyggede blæser luften og er derfor uafhængig af rummets luftcirkulation. Denne enhed er velegnet til opholdsrum.

ND Air Active er en samlet enhed, der indeholder UV-pære og blæser i et lukket kabinet. Enheden cirkulerer luften forbi UV-lampen og er derfor uafhængig af rummets egen ventilation. ND Air Active kan anvendes hele tiden, også når der er folk i rummet. Dette er en meget stabil og sikker løsning. Denne type desinfektion anvendes ofte i rum, hvor der er behov for at sikre et lavt smitte/infektionsniveau, mens der er personer tilstede.

 

UV anlæg

 

UV anlæg til indbygning

Et UV anlæg til indbygning anvendes typisk i ventilationsanlæg, for at sikre en indgående luft eller i forbindelse med cirkulation af luften. Når UV anlægget er indbygget sikres afskærmning mod lyset og giver optimal effekt. Denne type desinfektion anvendes ofte i ventilationsanlæg, indsugningskanaler osv.