UVC og Corona virus

Corona og bekæmpelse af smitten er på alles læber. Men hvad er reelt op og ned, når vi vil bruge UVC-lys til at bekæmpe Corona med.

Der er pt. en del forskellige undersøgelser af effekten af UVC på Corona og en del forskellige anbefalinger for hvilken UVC dosis der skal til for opnåelse af en given effekt.

Det første man skal være opmærksom på er, at en del af undersøgelserne af Corona, IKKE er Corona CV-2, men undersøgelser af andre typer Corona, som man angiver som CV-2 lignende.

 

Ikke bare Corona

Corona er mange forskellige typer vira og undersøgelser har vist, at disse ikke er ens i forhold til mængden af nødvendig dosis for at inaktivere vira. F.eks. er Corona Sars relativ godt undersøgt og har en 90% reduktion ved 240 J/m2. En helt almindelig forkølelse er også en Corona variant og har en inaktiveringsdosis på 7 J/m2 ved 90%.

Ikke nok med at der er forskel på Corona typen som undersøges, men der er også forskel på undersøgelsesmetoderne;

  • Hvordan de er foretaget
  • Hvilken teknik der er anvendt til at vurdere effekten.

Resultaterne fra laboratorietests med in vitro test ligger fra 30 J/m2 og opefter, og test af slim ved RT-PCR metoden har op til 250 J/m2, som nødvendig dosis for en 90% reduktion. Herved er altså en stor forskel på nødvendig dosis.

 

Forvirret?

Når vi kigger på de Coronatyper som Corona CV-2 ligner og de undersøgelser som er lavet med god videnskabelig baggrund, tyder det på, at en dosis omkring 37 J/m2 i den virkelige verden er et godt bud på en 90% reduktion. Der er flere undersøgelser der siger en 99,9% reduktion ved den dosis, men fælles for dem er at de er lavet i vandig opløsning hvor UVC har en bedre effekt end på overflader.

 

CleanMove3

Vi har udviklet vores CleanMove3 i samarbejde med Aarhus Universitet for at kunne desinficere auditorier og opholdsrum, ved opdaget Corona smitte. CleanMove3 kan flyttes rundt på lokationer, hvor der er opstået et behov for at desinficere overflader, før rummet skal bruges igen. CleanMove3 er et rigtigt godt bud, hvis du ønsker en fleksibel løsning, der kan løse desinficeringsbehovet, der hvor det opstår.

Læs mere om CleanMove3 her.