Landbrug

Bio-sikkerhed i det moderne landbrug omfatter desinfektion af den indgående luft, overflader på indgående varer og vand- og fodersystemer. Disse opgaver kan løses med UVC anlæg hurtigt, effektivt og uden kemi. Undgå infektion og hold et højt sundhedsniveau.

Stort gods kan også sikres mod f.eks. PRRS og ASF

Bio-sikkerhed på overflader med CleanAccess UV sluser til stort gods anvendes i stor stil til sikring af overflader på indgående gods til mange farme. UV sluserne dimensioneres til ønsker og leveres til opbygning i moduler onsite.

Sluserne laves ofte med hurtig porte og en kombination af UVC lys og “luftspuling” med roterende dyser som sikrer, at løse partikler fjernes og filtreres i det interne luftsystem. Porte har interlock og størrelse på sluserne tilpasses de aktuelle behov og ønsker, f.eks. 3 minutters behandling af bigbags i 360°.

CleanAccess til gods
Her er slusen med UVC og luft placeret i en lastbiltrailer mellem uren og ren zone, hos en større svineproducent i Letland.

UVC sluser til småting som værktøj og personlige effekter

Har du brug for at optimere din bio-safety på småtingene kan vi anbefale CleanBox. UVC på 360° af produktet i praktisk box som leveres fuldstændig plug and play.

Placer den fra uren til ren zone og tilslut til strøm. På få minutter kan alle overflader på emner som telefoner og madpakker, sædposer og andre forbrugsvarer samt værktøj desinficeres.

Vælg mellem CB 600 og CB 800 som er to standard størrelser i sortimentet, der selvfølgelig leveres med interlock på dobbeltdøre og autorens efter hver åbning på ren side.

Skulle der være nogle helt specielle behov, skræddersyer vi gerne CleanBox præcis til dine ønsker.

CleanBox 800 placeret i indgangssluse på større svinebedrift. Emnet placeres på risten, døren lukkes og boxen starter automatisk. Når tiden er udløbet frigives dør på ren side, og personalet kan åbne døren og fjerne emnet.

Danmarks største UV anlæg på indgående luft

På Molsgaard på Mors har vi sammen med SKOV A/S leveret et komplet overtrykssystem, hvor alt indgående luft behandles med UVC. Der er ialt 57 skorstene som er monteret med UVC lys tilpasset de luftmængder som trækkes ind i staldene. På gården har de en produktion af 1100 avlssøer, Landrace og Duroc orner samt sopolte. Ved installationen af UVC anlæg blev de hidtidige luftsystemer med vægventiler og diffus ventilation, bygget om til et kontrolleret overtryk. Al luften hentes over tagryggen og derved undgår man en stor del af den forurening som kommer via støv og snavs ved f.eks. vægventiler.

Jørgen og Allan Gade Nielsen har online overvågning på UVC anlæggene som kører 24/7, og det sikrer at de får en god nattesøvn, selv når der er højt smittetryk.  På Molsgaard er der selvfølgelig også installeret en CleanBox til behandling af de indgående forbrugsvarer som f.eks. værktøj og personlige effekter der skal ind i stalden.

Et kig ud over taget på Molsgaard, hvor luftudtagene har fået selskab af luftindtag som sikrer mod inficering via fejlluft i sprækker og utætheder.

 

UVC lamper monteret i en DA50 hvor skorstenen er foret med en stålkerne som beskytter skorstenen mod degenerering af lyset.

Faktisk har vi leveret UVC anlæg til luftdesinfektion på opformeringsbesætninger siden 2012 og har erfaring fra mange forskellige typer stalde. Læs mere på denne side

 

UV lys mod snot og smat:

Alle vores UV anlæg kommer med gennemtestet og velafprøvet teknologi, og de findes mange steder på landbruget.

Du møder UV anlæggene i vådfodertanken og i vandtanken. Her undgår du vækst af bakterier og svampe i tanktoppen, rengøringen bliver lettere og du undgår nedfald af klumper i fodersuppen som efterfølgende giver problemer hos besætningen.

I vandsystemer monteres de let ind i vandstrengen og holder niveauet af bakterier og virus nede i vandet – hele tiden. Rent vand smager bedre og giver et større vandoptag hos dyrene, som oftest kvitterer med bedre trivsel.