UV-renser

Hos NATDIS tilbyder vi skræddersyede løsninger med UV-lys, som kan rense og desinficere vand, luft og overflader. Det er et effektivt og miljøvenligt desinfektionsmiddel til bakterier, vira og svampesporer. Læs mere om, hvordan det fungerer her.

Hvad er UV-lys?

UV-lys er en generel betegnelse for flere bølgelængder, som dækker over UVA, UVB og UVC. Når vi skal bruge UV-lys til desinfektion, benytter vi kun UVC-lys, da denne type har evnen til at skade DNA/RNA i cellestrukturen. Det er vi interesserede i, når vi gerne vil fjerne bl.a. bakterier og vira.

Når vi udsætter uønskede mikroorganismer for UVC-lys, ødelægger UVC-fotonerne hydrogenbindingerne i DNA/RNA’et. Det forhindrer cellens evne til at reproducere, og den vil derfor blive inaktiveret og dø.

UVC-lys kan anvendes til at fjerne bakterier i luft, væsker og på overflader. Vi har forskelligt udstyr til de forskellige formål, som sikrer, at vi fjerner bakterier effektivt.

Læs mere om, hvordan UVC-lys virker her.
 

Hvordan renses genstande med UV-lys?

Når genstande skal desinficeres med UVC-lys, benytter vi en speciel lampe, som består af et rør, der indeholder gas. I hver ende af røret er der henholdsvis en elektrode og en katode. Lampen fungerer ved, at elektroden og katoden tænder en gnist mellem sig og varmer gassen op, hvorefter lyset tændes.

Det er dog ikke nok blot at tænde for lyset – vi skal også bruge noget, der styrer temperaturen i lampen. Derfor kommer vores UVC-lamper altid med en ballast/strømforsyning, som styrer lampens funktion.

Det er vigtigt, at pæren og ballasten er designet til at passe sammen. Det er nemlig det, der sikrer, at når vi sætter strøm til ballasten, tænder pæren op på den måde, vi har designet den til at gøre, så lampen kan desinficere genstanden sikkert og effektivt.
 

Hvorfor er det godt at rense med UV-lys?

Der findes flere fordele ved at rense genstande med UV-lys. De fleste andre desinfektionsmidler indeholder kemi, som belaster naturen og miljøet – og her skiller UVC-lys sig ud fra mængden. UVC-lys er nemlig et effektivt desinfektionsmiddel, som kan deaktivere bakterier og virus helt uden brug af kemi.

Det betyder også, at der ved brugen af UVC-lys ikke er nogen efterbehandling eller udluftningsproces, som ellers er nødvendig, når vi renser med skrap kemi. Det smarte ved UVC-lys er, at det kun er aktivt, når lampen er tændt. Så snart lampen er slukket, er det sikkert for mennesker at benytte den rensede genstand igen.
 

UV-renser til forskellige formål

Hos NATDIS tilbyder vi naturlig desinfektion af luft, væsker og overflader med UVC-lys.

Desinfektion af overflader er især vigtigt i situationer, hvor mange mennesker rører de samme ting i løbet af en dag, eftersom det udgør en stor smitterisiko. Har du brug for, at produkter, samlebånd eller bordet i et mødelokale er desinficeret, skal du kigge nærmere på løsninger til desinfektion af overflader.

Har du brug for, at et rum, eksempelvis produktionshaller eller på kontorer, skal renses, kan du kigge nærmere på løsninger til desinfektion af luft. Vi tilbyder muligheder, som både kan desinficere luften i rum, hvor der altid er medarbejdere i gang og i rum, hvor der skal desinficeres i pauser og efter arbejde.

Desinfektion af væske med UV-lys er ikke så omfattende en affære, som man måske kunne frygte. Med UVC-lys kan vi bl.a. desinficere juice, vand eller procesvand fra eksempelvis køleanlæg.

Uanset om du blot har behov for én af ovenstående løsninger eller flere i kombination med hinanden, tager vi altid udgangspunkt i dine behov og sikrer en løsning, der passer til din virksomhed.

Læs mere om vores forskellige produkter her.
 

Vi skræddersyr en løsning til dine behov

Vil du gerne sikre en produktion med et højt hygiejneniveau? Så tøv ikke med at kontakte os. Ring til os på +45 22 680 680 eller skriv til os her.

Hos NATDIS gør vi en dyd ud af at levere løsninger, som er tilpasset lige netop dine behov og din virkelighed. Vi har en solid erfaring med en lang række forskellige virksomheder, og vi ved derfor hvilke spørgsmål, vi skal stille for at sikre, at vi kommer omkring de ting, som er vigtige i din proces.

Vi står altid klar til at skræddersy en NATDIS løsning ved hjælp af UVC-lys til lige præcis dine behov og ønsker.

Læs mere om, hvordan vi arbejder her.