UVC-lys for Corona-nørder

Fakta om UVC testen hos HouseTest

Vi har fået vores UVC-lamper testet på levende CV-2 ved hjælp af RT qPCR teknologi og målingerne har vist at CV-2 har en D90 værdi på omkring 250 J/m2.

I praksis betyder det, at du får D90 effekt på 16 minutter på helt op på 5 meters afstand med blot en enkelt ND Air 9020!!!!

Dvs. en enkelt lampe placeret strategisk (husk at det er lys og skal kunne nå frem), vil kunne rydde grundigt op mellem besøg, i frokostpausen eller når du er gået hjem. Simpelt og effektivt.

 

ND Air 9020 giver dig en hurtig og effektiv overfladedesinfektion.

 

Men hvordan kan vi så være sikker på at det virker?

Vi har kontaktet HouseTest og stillet dem nogle af de spørgsmål vi har hørt. Se mere herunder:

 

Hvordan virker RT qPCR testen:

Vi måler på SARS-CoV-2 arvemateriale (RNA). Det gør vi fordi, at UVC virker ved at danne dimerer og nedbryde virussets RNA. Når RNA’et er nedbrudt kan virusset ikke længere gøre personer syge. Vi har dog to versioner af testen. Én til at evaluere effekten af UVC produkter og en anden til at måle om der er SARS-CoV-2 virus på overflader i bygninger, som dermed kan udgøre en smittekilde.

 

Hvor sikker er testen:

Vi kan måle 5 ul af en spytprøve fortyndet 1:80.000, så den er ekstremt følsom og giver ikke falsk positive. Til evaluering af UVC er den også meget præcis, men der er en risiko for at vi undervurderer effekten af bestrålingen, da der potentielt godt kan være nogle skader på virussets kappe, som vi ikke kan måle.

 

Hvem bruger testen:

Vi har brugt den til at evaluere UVC produkter fra flere forskellige UVC producenter og har flere på vej. Testen der bruges til overflader i bygninger, er udviklet sammen med bl.a. Novo Nordisk og SSI og bruges blandt andet af PFA pension og flere rådgivende ingeniører. Denne metode tester i øvrigt også for hygiejne, så man selv uden at finde virusset, kan se hvilke overflader der potentielt kan sprede smitte mellem bygningens brugere.

 

Kan man stole på testen:

Ja, med den svaghed at den muligvis kan undervurdere effekten af UVC (som vi i øvrigt arbejder på at kompensere for), kan jeg ikke se, at der findes en bedre metode som kan tilbydes bredt.

 

Har du brug for mere information om testmuligheder, kontakt gerne HouseTest direkte eller tag fat i os for en snak.