UVC desinfektion – Kemikaliefri, kontaktfri, og automatiseret

Desinfektion findes i mange former, og er essentielt for at sikre en ren overflade/væske og luft i brancher fra Pharma til fødevareproduktion til landbrug.

Desinfektion skal være effektiv og nem at håndtere for medarbejderne. Desinfektionsmidler er ofte brugt, og skal derfor være sikre for medarbejderen af håndtere igen og igen uden negativ indvirkning. Miljøet spiller en stor faktor, og derfor er det vigtigt at desinfektionsmidlerne ikke påvirker miljøet negativt.

Formålet med desinfektion er at opnå en reduktion af bakterier, svampe og vira. Reduktionen af patogene afhænger af hvor ren virksomheden kræver området.

Valget af desinfektionsmiddel afhænger af reduktionen, om der ønskes en 99%, 99.9% eller en 99.99% reduktion af patogene. En højere reduktion kræver et kraftigere desinfektionsmiddel, hvilket ofte betyder kraftigere negative påvirkninger fra desinfektionsmidlet.

Kemikalier i flydende form eller som serviet har en negativ indvirkning på medarbejderne der desinficerer området, materialerne, og miljøet. Ved kemikalier vil der være en rest af kemi på overfladen eller i væsken. Vand og kemikalier er ofte brugt i en kombination, hvilket er med til at påvirke til et høj vandforbrug, samtidig med at vandet kan være med til at sprede patogen på overfladerne. Ved brug af røg/gas vil der være en karenstid og det kan have en negativ effekt på sundheden, miljøet og materialerne.

UVC desinfektion er en alternativ form desinfektion, som inaktiverer patogene ved at UVC fotonerne ødelægger hydrogenbindingerne i patogene. UVC desinfektion fungerer både i kulde og varme, i luft, væske og på overflader. UVC desinfektion desinficerer uden risikoen for overbehandling og resistens/mutation. Ved at bruge UVC til desinfektion sikrer vi en automatiseret desinfektion, som er uden kemikalier eller vand. Ved UVC desinfektion er der ingen karenstid eller kemikalieefterladenskab og den fungerer når du tænder, og stopper når du slukker. Med UVC desinfektion kan vi sikre en 99.99% reduktion af de ønskede patogene.

Der er mange fordele ved at vælge UVC desinfektion fremfor de traditionelle løsninger. UVC desinfektion er en simpel og effektiv metode der sikrer et ensartet resultat hver gang. UVC desinfektion tilpasses jeres behov for at opnå den ønskede reduktion.

Vil du vide mere om hvordan UVC kan erstatte jeres kemikaliedesinfektion eller hvordan I kan højne jeres desinfektionsniveau, så kontakt os på mail@natdis.dk eller på telefon +45 22 680 680